Echtheid duurt het langst

Echtheid duurt het langst

Durf jij jezelf helemaal te laten zien?

Eerlijkheid duurt het langst. Dat is een oud gezegde, een levenswijsheid en waarheid. Andere woorden voor eerlijkheid zijn betrouwbaarheid, openheid, rechtvaardigheid, volledigheid, oprechtheid.
Het is gekoppeld aan echtheid, jezelf helemaal laten zien zoals je bent. Met alles er op en er aan. Dus niet alleen het mooie, leuke, goede, fijne, succesvolle, maar ook de twijfels, de angsten, de blunders, de vergissingen, de worstelingen.
Durf jij jouw maskers te laten zakken? Durf je zichtbaar te zijn, uniek en enig in je soort? Met al je eigen aardigheden, specifieke karaktertrekken?
Ik merk dat er een enorme behoefte is aan echtheid. Als ik er teksten op mijn Facebook pagina over publiceer, dan worden juist deze teksten zeer veel gelezen en gedeeld.
https://www.zoekenderwijs.nl/queeste-zoektocht-door-het-leven/

Blijkbaar hebben we het nodig om van elkaar te horen dat het leven met ups en downs gaat en dat het niet alleen rozengeur en maneschijn is. Dat we niet altijd die sterke, succesvolle en gelukkige persoon zijn die mensen in ons zien, maar ook kwetsbaar zijn.
https://www.zoekenderwijs.nl/kwetsbaarheid-als-kracht/

We hebben in eerste instantie behoefte aan de erkenning van deze gevoelens van pijn en ongemak, van moeilijke tijden en lastige levensprocessen, vóórdat we er weer uit kunnen groeien, zonder in slachtofferschap te blijven steken.

En precies die erkenning van de schaduwkanten van het leven, de downs, de pijnlijke lessen; dáár ontbreekt het vaak aan. De ‘schone schijn’ wordt opgehouden. Er wordt een beeld van glitter en glamour, van oneindig succes, van heiligheid of verlichting neergezet die niet overeen komt met de golfslag van het leven en de (soms rauwe) werkelijkheid. Feitelijk houden we onszelf en de ander dan vreselijk voor de gek en we houden genezing, verhoging van bewustzijn en innerlijke groei tegen.

Spiegel e-coaching.
Snelweg naar zelfkennis.

Wil jij jezelf helemaal leren kennen en helemaal zien zoals je bent? Met alle tegenstellingen van het leven in jou vertegenwoordigd?
Wil je op die manier jouw opbouwende krachten leren kennen?
Wil je weten wat jouw talenten zijn en wat jouw levensmissie is?
Wil je de kracht en moed krijgen om deze missie ook werkelijk uit te voeren?
Wil je blokkades en belemmerende overtuigingen achter je te laten?
Investeer dan in jeZelf en je levensgeluk: start vandaag nog met Spiegel e-coaching. Zo werkt het:
https://www.zoekenderwijs.nl/e-coaching/
Bestel direct in de webshop: https://www.zoekenderwijs.nl/webshop/

Je bent van harte welkom,

Jacqueline de Weerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *