Hiërarchie: verzet of overgave?

Hiërarchie: verzet of overgave?

In de afgelopen 2 blogs beschreef ik de eerste en tweede wetmatigheid in de Orde der liefde.

1. Iedereen heeft geboorterecht en bestaansrecht, recht op een plaats op de aarde. 
2Balans in geven en nemen. Evenwicht in ontvangen en geven.
Nu beschrijf ik de derde en laatste wetmatigheid in de orde der liefde:
3. Hiërarchie: er is een geboorte volgorde die geëerd moet worden en om respect vraagt.
Eerst komen de grootouders, dan de ouders, dan de kinderen, dan de kleinkinderen. Het stroomt van boven naar beneden. Ouders geven, kinderen ontvangen en nemen.

In onze maatschappij en in deze tijd hebben we vaak veel moeite met hiërarchie. Er zijn bij veel mensen negatieve associaties aan gekoppeld. Namelijk ongelijkwaardigheid, autoritair gedrag, machtswellust en dominantie. We hebben moeite met autoriteiten en gezagsfiguren. Er is vaak een (onbewust) verzet.
Ook in families is dit vaak het geval. Kinderen (volwassen) vinden het vaak lastig om hun ouders te eren en te respecteren en verzetten zich onbewust tegen deze mensen die eerder geboren zijn.
Net zoals bij de eerste twee wetmatigheden heeft dit een ontregelend gevolg. Als mensen de hiërarchie niet respecteren en de ouders niet eren, komen er zogenaamde verstrikkingen in het (familie)systeem. Dit resulteert zich in ziekte, (innerlijke) conflicten, ongeluk(ken), burn-out, depressie en wanorde.

Om er achter te komen of jij je plaats in de volgorde van voorouders en eventueel nageslacht kent, is het goed om de audio visualisatie “de waaier” te beluisteren. Je merkt vanzelf of je verzet voelt en boosheid of ontroering, erkenning, eer, respect en omarming.

Bestel het reflectiepakket waar deze visualisatie in zit: https://www.zoekenderwijs.nl/webshop/product/meditatie-en-visualisatie-audios-op-soundcloud/

Meditatie en visualisatie audio’s op Soundcloud

https://www.zoekenderwijs.nl/webshop/product/zomer-reflectie-pakket/

Voel je ontroering en liefde? Dat is fijn. Om die zegen en steun te ervaren.
Merk jij onbalans, boosheid en verzet op? Maak dan een afspraak om hier in een individuele sessie naar te kijken. Om je naar overgave te leiden en de verstrikkingen op te lossen. Dit levert weer stroom en flow op in je leven. Het mag weer doorstromen, van voorgeslacht naar nageslacht, door de familiestructuur heen.
Deze hiërarchie geldt overigens ook in organisaties. Oprichters, founders van (familie)bedrijven dienen geëerd en gerespecteerd te worden om een goede bedrijfsflow te genereren.

Systemische opstellingen of familieopstellingen

Gun jezelf een sprankelend gelukkig leven en investeer in jeZelf: maak een afspraak voor een opstelling:
https://www.zoekenderwijs.nl/familie-opstellingen/
of kies voor andere behulpzame sessies zoals het zelfkennis Spiegelspel©
https://www.zoekenderwijs.nl/spiegelspel-intensive/
Mail info@zoekenderwijs.nl of bel 06-29431691

Je bent van harte welkom,

Jacqueline de Weerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *