Verhaal met een moraal

ezel in put

Ezel in de put

Op een dag viel de ezel van een boer in een put. De ezel was uren aan het balken terwijl de boer probeerde een oplossing te zoeken, om de ezel uit te put te redden.
Uiteindelijk besloot de boer, de put te dempen, de ezel was toch oud en niet meer de moeite waard om hem eruit te halen.

Hij nodigde al zijn buren uit om te komen helpen. Ze pakten allemaal een schep en begonnen vuil/aarde in de put te scheppen. Bij de eerste scheppen wist de ezel niet wat er gebeurde en balkte hevig. Maar tot ieders verbazing was hij opeens stil.

Een paar scheppen later, toen de boer voor het eerst in de put keek, wist hij niet wat hij zag. Met elke schep vuil/aarde dat op de ezel zijn rug terecht kwam, deed de ezel iets geweldigs……de ezel had zich voorgenomen om elke schep vuil/aarde van zich af te schudden en daarmee een stap omhoog te maken.

Elke keer bij een schep vuil/aarde, maakte de ezel weer een stap hoger.
Iedereen was verbaasd toen de ezel over de rand van de put kwam en uit de put stapte en blij weg draafde!!

MORAAL van dit verhaal:

Tijdens het leven krijgen we te maken met allerlei soorten scheppen vuil/aarde De truc om uit de put te komen is om het van je af te schudden en zo weer een stap omhoog te maken.
Elk probleem is een trede. We kunnen uit de diepste put komen, door niet te stoppen en nooit op te geven! Schud het van je af en neem een stap omhoog.

De vijf eenvoudige regels om gelukkig te zijn:

1. Bevrijd je hart van haat – Vergeef.

2. Bevrijd je geest van zorgen – het meeste zal nooit gebeuren.

3. Leef eenvoudig en waardeer wat je hebt.

4. Geef meer.

5. Verwacht minder van mensen, maar meer van jezelf.

Je hebt twee keuzes … Glimlach en sluit deze pagina,
of geef deze door aan iemand anders om de les te leren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *