Streef-stress of moeiteloos zijn?

Streef-stress of moeiteloos zijn?

Van de week overviel het me ineens weer eens.
Zo’n gevoel van moedeloosheid en de daaraan gekoppelde grote vraag:
Waar is dit allemaal goed voor?
Wat heeft dit toch te betekenen allemaal?
De afgelopen week zat vol met geregel en de afhandeling van de kettingbotsing waar ik vorige week middenin zat. Tig keer bellen en verzekeringsgedoe. Mijn auto is total loss, dus ik had alleen mijn fiets als vervoer, de zelfliefde basis cursus startte dinsdag en daar moest ik nog veel voor doen, ik had nog heel veel implementatie werkzaamheden n.a.v. de cursus die ik vorige week afrondde..
Kortom: het vloog me allemaal even aan.
Ik schoot in de voor mij welbekende streefstress.
Het gevoel van móeten, verplichtingen, van overvallen worden door de veelheid, streven naar perfectie en even niet meer weten waar nu te beginnen.

Heb jij dat ook wel eens?

Vroeger zou ik dóór gaan met jakkeren, jagen, ploeteren, rennen en bikkelen, met het gevolg dat ik regelrecht op een burnout of emotionele uitputting afstevende. Of ik zou in mijn overlevingssystemen schieten om dat rotgevoel maar niet te voelen en verdoven en verdringen.. Maar nu weet ik gelukkig hoe ik er beter mee kan omgaan. In plaats van het moedeloze gevoel te onderdrukken en krampachtig doorzetten, reageer ik nu anders.

Dealen met moeilijke gevoelens: 

– Neem pauze. Trek je even terug. Ga zitten en maak contact met je moeilijke gevoel. Het gevoel van verdriet, woede, angst, onveiligheid, moedeloosheid, alles wat je bezwaart, wat het ook is. Neem het als het ware als een kind op schoot
– Adem een tijdje rustig en bewust en sta het gevoel toe er helemaal te zijn.
– Wees aanwezig bij wat er nu is aan emoties en gevoel zonder het te willen veranderen. Observeer waar in je lijf je de emotie ervaart. Maak het niet groter en niet kleiner. Zie het precies zoals het is.
– Maak je een beetje los van dit gevoel door er naar te kijken. Wat is het en hoe voelt het fysiek. Welke lichamelijke sensaties heb je? Waar voel je het?
– Denk er niet over na, probeer het niet in te dammen of te verklaren. Wees er eenvoudig met aandachtige aanwezigheid bij. Adem er in. Blijf erbij. Laat het komen tot waar je het kunt dragen. Begrens het tot waar het veilig voelt voor jou.
– Merk op dat je nu veilig bent. Als je moeilijke gevoel door pijnlijke herinneringen is geactiveerd, weet dan dat het nu niet meer aan de orde is. En als het over de toekomst gaat: weet dan dat het nu nog niet aan de orde is.
– Roep een fijne herinnering op en het daaraan gekoppelde gevoel. Zet dit gevoel bij het moeilijke gevoel. Neem waar dat het allebei bestaat. Het bestaat tegelijk naast elkaar. Het is er óók. Kijk of je die fijne gevoelens nu meer ruimte kunt geven.

Leven in moeiteloosheid en flow,
hoe het er ook uit ziet.


Wil jij dat ook? Ongeacht de omstandigheden, de grond onder je voeten voelen, de basis van zelfliefde en vertrouwen ervaren. Stevig en sterk als persoonlijkheid én bezield en enthousiast als spiritueel wezen door het leven gaan.. no matter what!
Dan is het nodig dat je eerst weet waardoor jij je iedere keer uit evenwicht laat brengen. Waardoor je van de kaart raakt. Wat er voor zorgt dat je wordt overvallen door angst of paniek. Wat de oorzaak is van wankelen en flippen.
Dit brengen we in kaart met het zelfkennisspel de Spiegelspel Intensive.
Op deze VIP dag krijg je individuele begeleiding gedurende 8 uur. Je brengt je talenten en levensmissie in kaart en maakt een stappenplan om hier mee aan de slag te gaan. EN je krijgt handvatten om met de blokkades onderweg om te gaan.

Heb je nog vragen? Mail info@zoekenderwijs.nl of bel 06-29431691

Je bent van harte welkom,

Jacqueline de Weerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *