Geen compromissen meer. Kies krachtig voor jezelf nu. 

Geen compromissen meer. Kies krachtig voor jezelf nu. 

De vorige blog sloeg in als een bom.

Het is door heel veel mensen gelezen.

Wil je de tips nog eens herhalen?
“Volksziekte nummer 1 en een verborgen wereldwijde epidemie.” Het is wel duidelijk dat mensen getriggerd worden door deze sterke oproep om écht te gaan leven!
Om nu alle smoesjes te ontmantelen en krachtig te kiezen voor wat gelukkig en vervuld laat zijn.
Het is klaar met de automatische piloot, de verdoving en marionetten dans. Leg niet langer het gezag buiten jezelf, maar neem zélf de regie over je leven.
Door écht te leren denken en voelen en handelen op een manier die de essentie als uitgangspunt heeft.
In plaats van de uiterlijke omstandigheden.
Wij creëren van binnenuit naar buiten en niet andersom. Wat er van BINNEN in ons leeft en speelt, dát krijgen we gespiegeld in de praktische, aardse werkelijkheid.
Voor heel veel mensen is dit een onverteerbaar en mindblowing gegeven.
Omdat dit betekent dat je 100% verantwoordelijk bent voor wat je in de wereld mee-maakt.De primaire reactie is vaak:
“Ja maar, daar kan IK toch niks aan doen? Dit is mij overkomen!”
“Ik kan er toch niets aan doen dat: 
* Mijn partner kanker heeft.
* Mijn inkomsten zo laag zijn.
* Mijn kinderen zo druk en onhandelbaar zijn
* Mijn relatie zo slecht is en ik mishandeld word
* Mijn gewicht ongezond is
* Mijn buurtgenoten asociaal en luidruchtig zijn
* Mijn grenzen op mijn werk niet gerespecteerd worden
* Mijn baas een machtswellusteling is
* Mijn baan onbevredigend is en energie vreet
* Ik gepest word
* Ik slecht kan leren
* Er grote conflicten zijn in mijn familie / community / land
* Mijn lijf me steeds in de steek laat en ik ziek en moe ben?”

enzovoort, enzovoort….
Dit is een slachtoffer-attitude. Hier zit een aanklacht tegen de buitenwereld in.
Hier zit een manier van denken achter, die je niet verder helpt. Namelijk dat er iets buiten jou de schuld heeft en de oorzaak is van jouw gebrek aan wel-zijn en welbevinden. Met deze manier van denken, zul je het probleem niet oplossen. Want je creëert afgescheidenheid met deze wijze van denken.

De SHIFT in bewustzijn is nodig!

Een switch in gewaar zijn is van belang om uit deze valstrik te kunnen stappen. Het gaat namelijk niet om de feitelijke omstandigheden in eerste instantie, maar hoe je deze zelf ervaart en hoe je er mee omgaat en hoe je jouw realiteit transformeert als deze feiten jou niet bevallen. Het gaat om je bewustzijn.

– Kun je observeren?
– Kun je JA! zeggen op dat wat je ziet, op de feiten?
– Kun je vanuit deze acceptatie bewegen en stappen zetten?
Het gaat over hoe je er over denkt en hoe je er bij voelt. Het gaat om je uitstraling, je trillingsfrequentie, je energievibratie. Het begint allemaal IN jezelf. Daarom is het ook zo belangrijk dat je jezelf door en door kent.
Dat je weet wat je talenten zijn, je missie is, je valkuilen en belemmerende patronen zijn, je schaduwkanten en vervormingen. Zodat je adequaat je koers door het leven kunt bijstellen.
Omdat je dan ook van BINNENUIT kunt bijsturen met je innerlijke Creatie Kompas en je werkelijkheid anders kunt beleven. Soms blijven de levensfeiten identiek, maar zorg je door een SHIFT in bewustzijn voor een totaal andere beleving.
Ik zal een voorbeeld noemen: 
Net na de scheiding van de vader van onze kinderen was ik verstrikt in het ‘spel van het leven‘.
Ik voelde me regelmatig slachtoffer van deze keuze van mijn exgenoot om te scheiden. Ik voelde me intens verdrietig, verloren, overgelaten aan mijn lot, in de steek gelaten, afgewezen, niet erkend en bemind, enzovoort. Ik dacht vanuit de moeilijke omstandigheden en vanuit de angst en pijn. Ik dacht vanuit de ontreddering. Dat is allesbehalve versterkend, opbouwend en helpend. Gelukkig had ik ook wijze mensen om mij heen die me konden helpen met anders kijken en anders denken, vanuit een observantenrol. Met een helikopterview.
Dit was mijn redding! Hiermee nam ik de regie terug over mijn leven.
Over mijn gedachten, gevoelens en handelen en nam ik 100% verantwoordelijkheid voor de levensfeiten waarmee ik te dealen had. Ik had een evengroot aandeel in dit verhaal. Dit moest ik onder ogen zien.Na verloop van tijd (het is natuurlijk een proces met verschillende fasen) kon ik het geschenk achter de scheiding zien en de kansen en mogelijkheden die het me bracht. Mijn band met de kinderen werd veel beter en meer ontspannen en ik werd op eigen benen gezet en werd zelfstandig en onafhankelijk. Vele nieuwe werelden werden geopend voor mij. Ik kon veel meer aan dan ik dacht. Ik leerde in mijzelf te geloven en op mijzelf te vertrouwen. De feiten waren identiek, mijn beleving van deze zelfde feiten was volledig anders.

Ik had ook met gemak medestanders kunnen vinden die samen met mij ‘ach en wee’ zouden roepen en die met mij ‘wraak’ zouden nemen of schuld zouden wijzen. Met andere woorden: mensen die mij in het slachtofferschapzouden koesteren, waardoor deze destructieve patronen diep ingestempeld zouden worden.

Ik heb krachtig gekozen voor mijn eigen levensgeluk, voor helder gelukzalig bewustzijn en voor onvoorwaardelijke liefde. Voor heilzaam egoïsme. Voor radicaal goede zelfzorg. Voor grenzen aangeven in verbinding en geweldloze communicatie. 

Dat heeft me precies dát opgeleverd: een sprankelend, avontuurlijk leven in geluk, innerlijke veiligheid, vertrouwen, vreugde, vrijheid, vrede en liefde en licht.
Zeg ik hiermee dat ik nooit meer moeilijke dingen meemaak of nooit meer boos, bang of bedroefd ben? Nee, integendeel. Ik beleef al deze gevoelens intens en met heel mijn hart, ziel, lijf en wezen, alleen ik blijf er niet in hangen. Het heeft een korte spanningsboog. Ik kijk er naar en observeer het. Ik haal de boodschap er uit en ik vertaal het in mijn dagelijkse leven en het gaat weer voorbij.

Het is een aards, praktisch, concreet EN spiritueel leven. Vol bezieling, verdieping, enthousiasme, inspiratie, intuïtie, interesse, vanuit de essentie van ons bestaan.

Wil jij dit ook leren?

Wegens groot succes komt er weer een herhaling van deze basis cursus.
Spiritueel en Aards leven. Lees meer:
https://www.zoekenderwijs.nl/spiritueel-en-aards-leven/ 

Met een grote korting wordt deze cursus aangeboden en is superfijn om in de vakantie te doen. Dan heb je genoeg tijd om in te keren en met jezelf aan de slag te gaan. Grijp deze mega-kans!
Net zoals de vorige basis cursussen is deze cursus 8 modules lang. Je krijgt iedere morgen om 7.00 uur een mail met een opdrachtboek en een tekstboek. In de speciale Facebookgroep doe ik iedere dag een livestream over het thema van die dag. Dit is misschien nog wel het meest waardevolle van de hele training: live Spiegelcoaching in de groep. Zorg dat je er bij bent!

Online vanachter je PC, waar ook ter wereld en je kunt je eigen tijd bepalen.

Kies krachtig voor jezelf: leer anders denken en anders kijken.
Vanuit eenheidsbewustzijn en vanuit onvoorwaardelijke liefde. Maak de SHIFT!

Gun jezelf een sprankelend leven en investeer in jeZelf: Leer mij en mijn manier van coachen kennen.
Bestel direct:

https://www.zoekenderwijs.nl/webshop/product/online-basis-cursus-spiritueel-en-aards-leven/​

Heb je vragen? Mail info@zoekenderwijs.nl of bel 06-29431691

Je bent van harte welkom,

Jacqueline de Weerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *