Wijs worden tijdens de avontuurlijke zoektocht door het leven

Wijs worden tijdens de avontuurlijke zoektocht door het leven

Hoe heb jij de zomertijd ervaren? Heb je vrije dagen gehad en genoten je van een vakantie?
Ik gun je vakantiedagen vol ontspanning en loskomen van de dagdagelijkse beslommeringen.
Een heerlijke reis in Macedonië heb ik achter de rug met mijn man en jongste dochter. Ik houd van reizen. Het relativeert vaak enorm om andere culturen mee te maken en het leven te ervaren in andere landen.
We maakten ook een dagtocht naar Albanië.
Het was indrukwekkend om de armoede en de erbarmelijke omstandigheden daar te zien. Een slechte infrastructuur in de steden en dorpen, slechte sanitaire en hygiënische voorzieningen. We waanden ons echt terug in de tijd. Ook enorme verschillen tussen rijk en arm zagen we. Oude vrouwtjes die met een ezel volgepakt met brandhout op de rug voorbij kwamen lopen en daarachter mannen in een grote auto. Villa’s met krotten ernaast. Frisgeschilderde gevels op pleinen, met daklozen in dozen erachter.

Dankbaar 
Als je dit van dichtbij meemaakt en ziet, dan kan het niet anders dan dat je je dankbaar voelt voor je eigen levensomstandigheden, welvaart en luxe. Het volk is daar jarenlang onderdrukt en bedreigd. Er is nog steeds veel achterdocht en angst, wat begrijpelijk is.
Ik zag er ook veel ondernemers. Ze boden hun schamele producten met trots aan. In de volle zon op karton of wandelend tussen de mensenmassa met de handel op de arm. Ook zij proberen het meeste uit hun leven te halen met de middelen en mogelijkheden die ze daar hebben. Met de ideeën, creativiteit en mindset die ze hebben.

Voorrecht en verantwoordelijkheid
Als ik dit zie met eigen ogen, voel ik me bevoorrecht dat ik in Nederland ben geboren. Dat ik zoveel kansen krijg en dat de basisvoorwaarden om te kunnen groeien en bloeien hier zo veel beter zijn. Dat we vrijheid van denken gewend zijn en vrijheid van meningsuiting. Het collectieve bewustzijn is hier zo anders. We hebben hier zoveel kennis en expertise, zoveel voorzieningen. De mogelijkheden om hiermee bewust te creëren zijn zo veel groter.
Ik ervaar het als persoonlijke verantwoordelijkheid om deze kansen in mijn leven te verzilveren. Om bewust te zijn van de overvloed en zo te leven. Om rijkdomsbewust te leven en bewust te creëren en te delen vanuit deze overvloed.

Overvloedgroepen op Facebook.
Op Facebook heb ik sinds 2014 een aantal groepen waarin we overvloedsbewustzijn verhogen en praktiseren door middel van oefeningen, quotes, documenten, enz.
We werken aan een mindset die succes en geluk aantrekt. We lossen geldblokkades op. We inspireren elkaar om armoedebewustzijn, belemmerende gedachten en patronen los te laten.
Wil jij meedoen in deze (internationale) groepen op Facebook? Stuur me dan een BERICHT met in de onderwerpregel ‘Overvloedsgroepen Facebook’

Reizen in de innerlijke wereld

Die avontuurlijke zoektocht door het leven leggen we niet alleen in de uiterlijke wereld af. Ook binnenin ons kunnen we spannende reizen maken.
Bewust worden van hoe we denken en wat we voelen, wat de gevolgen zijn van onze mindset, dat is al een grote enerverende zoektocht op zich.
En wat in de buitenwereld gerealiseerd wordt, wat in de uiterlijke wereld gemanifesteerd wordt, dat begint altijd met de innerlijke wereld.
Wil jij onderzoeken hoe jouw innerlijke wereld er uit ziet?
Wil jij je gedachtenpatronen en innerlijke houding in kaart brengen?
Zodat je nauwkeurig kunt voorspellen wat in jouw tastbare wereld zichtbare realiteit wordt?

Breng dan je persoonlijkheid in kaart met de Spiegelspel Intensive.

Hoe jij denkt en wat jij voelt bepaalt de mate van rijkdom en overvloed in je leven.
En dan heb ik het niet alleen over geld en financiële zekerheid. Dan heb ik het ook over intense vervulling, vreugde, voldoening, liefde, vrijheid, innerlijke rust en vrede en alle belangrijke waarden om geluk te ervaren.

Je bent van harte welkom,

Jacqueline de Weerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *