Tralies van de geest

Tralies van de geest

Tralies van de geest

Je gedachten bepalen voor een heel groot gedeelte wat je manifesteert, realiseert en tot werkelijkheid maakt!
Als je opbouwend en positief denkt heeft dat vanzelfsprekend een goede invloed op je mentale gezondheid.
Het is daarom van belang voor je eigen welzijn en geluk dat je bewust bent van je gedachtenstroom en de scheppingskracht ervan.

We kunnen onszelf, door onze gedachten te onderzoeken op waarheid, bevrijden uit onze zelfgemaakte gevangenis in ons hoofd. We bouwen met onze gedachten vaak een kooi waarin we onszelf opsluiten. Het goede nieuws is: het deurtje staat altijd open. We kunnen er ook weer uit vliegen. Door anders te denken.

De mentale gevangenis kan er als volgt uit zien:
Het zijn projecties van eigen onzekerheid, angsten en onbewuste geloofssystemen. Er wordt met deze gedachten naar anderen gewezen. Met schuld, verwijten en oordeel.
‘Zij verraadt mij. Hij mishandelt mij. Zij is een vals kreng. Dit is onrechtvaardig. Hij stelt zich boven mij. Zij is arrogant. Hij stelt zich aan. Zij is dom. Zij zijn onwetend. Zij is schijnheilig. Hij is een mislukkeling. Zij is een oplichter.’ Enzovoort.

We kunnen deze destructieve gedachten ook op onszelf richten.
‘Ik kan het niet. Ik ben waardeloos. Ik ben lelijk. Ik word niet serieus genomen. Ik word afgewezen. Ik word aan de kant gezet. Ik durf het niet. Ik heb de kracht niet. Ik heb het geld niet. Ik heb er geen tijd voor. Dit is veel te moeilijk voor mij. Ik word gepasseerd. Ik ben uitgeput. Ik ben doodsbang. Ik weet het niet. Ik ben helemaal alleen op de wereld. Ik moet alles alleen doen. Er is nooit hulp. Ik ben er niet aan toe. Ik ben wanhopig.’ Enzovoort.

Liever onderzoeken we deze gedachten op waarheid. Op het moment dat je er bewust van bent, kun je ze gaan omkeren.
Je kunt ze transformeren in opbouwende gedachten die je sterker maken en laten groeien. Die je uitnodigen om wie je te diepste bent te laten zien aan de wereld.
Keer het om in affirmaties die je heel bewust gaat uitspreken op het moment dat je merkt dat je in een negatieve gedachten spiraal zit. Kies bewust voor andere gedachten.

Herhaal ze iedere keer, totdat je erin gaat geloven en je ze eigen hebt gemaakt. Je mag jezelf opvoeden hierin. Net zoals je een klein kind iets aanleert, kun je jezelf goede gedachten over jezelf aan leren. Benader en behandel jezelf met alle respect, liefde en vertrouwen die je verdient.

Voorbeelden van opbouwende gedachten / affirmatie met erkenning van de andere gevoelens die er ook zijn:
‘Ondanks dat ik bang ben voor afwijzing en veroordeling, accepteer ik mijzelf volledig en waardeer ik mijn eigen wijsheid en uniciteit. Ik sta mijzelf toe te zijn wie ik ben.’
‘Ondanks dat ik bang ben voor verlies van wezenlijk contact met mijn kinderen/vrienden, accepteer en waardeer ik mijzelf volledig in mijn moeder/vader/vriendschap.’
‘Ondanks dat ik bang ben voor tekorten, sta ik de overvloed van het leven toe in mijn bestaan en richt ik mij op oervertrouwen.’
‘Ondanks mijn ongeloof dat er prachtige kansen op mijn pad komen en mijn weerstand om dit te ontvangen, accepteer ik volledig waar ik ben in mijn proces. Ik stel me open, bereid en leerbaar op. Ik oefen overgave.’

Ik wens je vrijheid in denken en een bevrijding uit de kooi!
Spreid je vleugels en vlieg naar jouw wonderland.

Jacqueline de Weerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *