Niet denken, maar voelen

Niet denken, maar voelen

Je kent die uitspraak vast wel:
“Als je niet wilt luisteren, dan moet je maar voelen!” Hoe vaak ben jij vroeger bij de arm gegrepen terwijl deze woorden over je werden uitgesproken of geschreeuwd?
Het was een standje en een boze terechtwijzing bij ongehoorzaamheid.

Het was de bedoeling dat je pijn voelde als straf voor niet luisteren naar onze ouders/leraren/verzorgers. “Niet luisteren” daar werd dan mee bedoeld:
Niet de instructies van de ouder/leraar/verzorger braaf opvolgen.
“Voelen” werd hierdoor onbewust gekoppeld aan pijn en straf.

We zijn geconditioneerd om te luisteren naar instructies en dat voelen doen we liever niet meer, want dat associëren we met pijn.
Eigenlijk straffen we onszelf nog steeds op deze manier. Dit hele verhaal speelt zich nu alleen volledig binnenin ons af.
We luisteren naar onze innerlijke criticaster en onze innerlijke stem van het ego.
Het schreeuwt commando’s en dreigementen naar ons. En we zijn geneigd om hier naar te luisteren, want zo zijn we getraind.

Wat zou het bevrijdend zijn als we nu weer eens NIET luisteren naar die dominante stemmen in ons hoofd en die beperkende gedachten in ons brein en nu tóch gaan voelen wat ons hart en onze ziel te vertellen heeft!
Met andere woorden: de hele boel omkeren.
Onze eigen wijsheid aan het woord laten en de stem van de Liefde laten spreken, de stem van onze ziel beluisteren.

Luisteren naar je hart en ziel:
Hoe herken je die stem?

We hebben de Shift Challenge in de zomer gedaan en het was geweldig om te zien wat er gebeurde bij de grote groep mensen die meededen!
Er zijn prachtige inzichten en echt mega Shifts in bewustzijn ontstaan.
Het ontroert mij en stemt me heel dankbaar en nederig.
Ik ben zo gelukkig dat ik deze gave heb gekregen om te spiegelen in liefde en dat ik mensen verder mag helpen op hun zoektocht door het leven.

Eén van die grote inzichten bij vele deelnemers was inderdaad die shift van luisteren naar je de stem van je ego naar luisteren naar de bewegingen van je hart en ziel. Er kwamen vele voorbeelden van ‘ego-dansjes’ en ‘egotripjes’ en de terugkeer naar de liefde.

Maar hoe doe je dat nou? Hoe beantwoord je die stem van je hart en ziel?
Eerst moet je dan kunnen onderscheiden welke stem in jou spreekt.
Who’s talking? Wie is aan het woord?

In de Shift Challenge basis cursus heb ik een check-list opgenomen om de verschillen te ontdekken. Om te leren onderscheiden hoe de ziel zich toont en hoe het ego zich uit. Naar wie wil jij luisteren? Wie wil jij gehoorzamen?

Leer het in de Shift Challenge Basis Cursus

Je bent van harte welkom,

Jacqueline de Weerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *