Mindfulness

Mindfulness

Gedachtenkracht. Mindfulness.

Besef je wel eens hoeveel scheppingskracht gedachten hebben? Het is gigantisch! Daarom is het ook van cruciaal belang om bewust te zijn van je gedachtenstroom en de positiviteit / negativiteit ervan. Je trekt aan wat je denkt, je creëert wat je denkt.

De denkgeest is een zeer krachtig instrument om ons mens-zijn te manifesteren. Een instrument, niet meer dan dat. Maar vaak laten we onze denkgeest de regie van ons leven bepalen. De denkgeest of onze ‘mind’ kan zich in deze hoedanigheid tot een ware tiran ontpoppen. Belemmerende overtuigingen en valse zelfbeelden kunnen zo ons leven richting geven, terwijl we dat eigenlijk niet willen.
Hoe kunnen we onze denkgeest dirigeren, managen en bewust sturen in de richting die we met onze ziel en zaligheid op willen gaan?

Het is onmogelijk om alle gedachten op een dag in kaart te brengen. Ik heb pas nog het getal 80.000 gehoord. 80.000 gedachten per dag. Maar het is wél mogelijk om de rode draad van de gedachten in kaart te brengen. Tijdens een meditatief moment kun je nagaan waarrond je gedachten voortdurend cirkelen. Je trekt aan waar je continue over denkt.

Alles wat aandacht krijgt groeit! Misschien merk je tijdens zo’n reflectief moment dat de meeste gedachten gaan over zorgen die je hebt. Het denken toont zich in dit geval niet in oplossingsgericht of logisch denken of schouwen, filosoferen, maar in de vervorming ‘piekeren’. Je focust met je gedachten bijvoorbeeld op tekorten, op ziekte, op conflicten, op beperkingen, op relatieproblemen, op depressieve gevoelens of irritaties. Het vervelende is dan dat je juist onbewust nog meer van dit alles als een magneet aantrekt. Het is daarom van het grootste nut om je bewust te richten op wat je wél wilt. Formuleer dit in positieve vorm, dus zonder de woorden ‘geen’ en ‘niet’. Vervang bijvoorbeeld ‘Ik leef zonder geldzorgen’ voor ‘Ik ben financieel onafhankelijk, vrij en veilig.’

Breng in wat je wenst! Zó eenvoudig is het eigenlijk. Wil je overvloed? Wil je gezondheid? Wil je vrede? Wil je mogelijkheden en kansen? Wil je een fijne relatie? Wil je bruis en vitaliteit? Focus dan met je gedachten dáár op. En stel je voor dat het al zo is als je wenst én voel je er goed bij! Laat je gedachten gaan over wat je allemaal al hebt, wees dankbaar, zie de overvloed in je leven. Richt je op béter voelen, op kleine haalbare stapjes de goede gezonde kant op. Al is het maar een millimeter. Doe vergevingsoefeningen en ga mediteren. Denk ‘out of the box’ en leer ‘omdenken’, dat is opbouwend denken. Open je voor wat je zómaar mag ontvangen van het leven, waar deuren opengaan. Schrijf een blauwdruk van hoe jouw perfecte gelukkige relatie er uit ziet. Bedenk een lijst met dingen waar je je beter van voelt als je down bent en voer ze uit. Wandel, zing, lach, schilder, schrijf…

Be the change you want to see in the world!
Mindfulness wil eigenlijk heel simpel zeggen: bewust leven, bewust stil staan bij alles wat je denkt, zegt en doet. Laten dat dan gedachten, woorden en daden zijn waar je trots op kunt zijn en waar je gelukkig en gezond van wordt!

‘It is not about the other, it is never about the other. The other is in your mind, the world is in your mind… It is about your mind.’ (Diederik Wolsak)

YOU are in charge! Manage your mind. Your wish is your command.

Jacqueline de Weerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *