Mentale triggerpoint therapie: wat is nu wérkelijk de oorzaak van je emotionele pijn?

Mentale triggerpoint therapie: wat is nu wérkelijk de oorzaak van je emotionele pijn?

Ken jij triggerpoint therapie of massage? 
Ik heb onlangs zo’n massage ondergaan.
Triggerpoints zijn spierknoopjes ergens in je lichaam die op een ándere plaats in je lichaam voor pijn zorgen. Vaak met fysiotherapie of behandelingsmethoden wordt er gefocust op de plek waar het pijn doet en wordt alle aandacht tijdens de behandeling daar naar toe gebracht. Terwijl de oorzaak ergens anders ligt.
Ik had bijvoorbeeld spierspanningshoofdpijn en de triggerpoints lagen onder mijn rechter arm en schouderblad. Door deze knopen weg te masseren, verdween de hoofdpijn, terwijl nekmassage en pijnstillers nauwelijks hielpen.

Zo is dat ook met MENTALE triggerpoints.
Je kunt echt getriggerd worden door bepaalde mensen of door situaties.
Door opmerkingen, mailtjes, songteksten, filmfragmenten, geluiden, geuren, beelden, sensaties, smaken.
Alsof er rode knoppen in jou worden ingedrukt die voor een heftige, emotionele (pijnlijke) reactie zorgen.
Bijvoorbeeld je ziet op social media iemand die financieel zeer succesvol is en heel veel volgers heeft en een glitter en glamour leven leidt en jou ontzettend ergert en irriteert.
Je schiet enorm in de weerstand en het verzet en veroordeelt deze persoon aan alle kanten en beschuldigt ze van onecht zijn, niet authentiek, schijnheilig en op geld belust.
Als naar boven gevallen figuren en over het paard getilde mensen, hoogmoedige personen, whippersnappers, snotneuzen die denken dat ze alles weten en begrijpen en die vast binnenkort door hun eigen succes worden ingehaald.
Iedere keer als ze in beeld komen via mail, Facebook, Instagram of op welke plek dan ook, voel je weer die wroeging en die verbolgenheid en die enorme ergernis.

De aanleiding is in dit geval: de berichten van deze persoon met het mega financiële succes en het grote bereik en de goede impact op mensen.
Hier wordt de knop ingedrukt, hier doet het pijn.

Maar wat is nu de échte oorzaak? 
Want deze mensen zijn niets anders dan een spiegel van wat er in jou leeft en speelt.
Deze personen zijn niet de oorzaak van jouw emotionele pijn, maar een boodschapper en spiegel van de pijn die al IN jou is.
Met de veroordeling van deze personen, is er direct een veroordeling van jezelf. Je hebt een deel van jezelf en je persoonlijkheid nog niet kunnen accepteren en omarmen. En dit wijst naar een onvervulde behoefte in jou.
Er zijn overtuigingen en verwachtingen in jou die deze pijn veroorzaken en aan het licht brengen.

Dát is het mentale triggerpoint en hier ligt de oorzaak: in jezelf. JIJ bent het op wie je wacht!
JIJ bent het die mega succesvol mag zijn met een groot bereik en een super positieve impact.
Hier zit de ‘knoop’. Hier zit de ‘kramp’. Hier wordt het bloed en het leven uit jouw leven geknepen.
Je denkt zelf helemaal niet zo groots en invloedrijk over jezelf.
Je bekritiseert jezelf voortdurend, hebt een laag zelfbeeld, gelooft nauwelijks in je eigen vermogen om dit ook te manifesteren.
Je wijst naar anderen en probeert dáár de pijn te verlichten, door te roddelen, kwaad te spreken, medestanders te zoeken, door je te focussen op de uiterlijke zaken, door te klagen, door de aandacht van jezelf af te leiden.
Je bent eigenlijk erg jaloers op het succes dat zij hebben en vraagt je serieus af of en wanneer jij dat ooit zult bereiken en wat jij toch allemaal verkeerd doet.
Jij mag jezelf volledige toestemming geven om te schitteren en stralen op jouw eigen bijzondere unieke manier.

De échte kramp en verharding en pijn zit in het feit dat je je onvervuld en machteloos voelt.
Je weet niet hoe je het voor elkaar moet krijgen om die weg die deze personen bewandelen, en die jij onbewust bewondert, ook te gaan.
Je zult het overigens niet snel toegeven dat je deze mensen eigenlijk bewondert, want dat duwt alleen nog maar harder op de pijnlijke plek en dat gebrek aan vervulling en vertrouwen.
Het gif van de jaloezie gevoelens, de verbolgenheid, de wrok, de haat, de verborgen leegte en de pijn van onvervuld zijn, moet er eerst uit gemasseerd worden, eerst moet er een ontspanning en release gecreëerd worden in de triggerpoints, zodat álles weer kan gaan stromen, zacht wordt, ontspant en de pijn helemaal verdwijnt.

Hoe ziet zo’n mentale triggerpoint massage er dan uit?
Dat is een release sessie, een afstem en affirmatie sessie, de omkeeroefening, een mindset training die zich focust op goed, gelukkig en blij voelen. Die focust op dát wat jou vervult en voedt van binnenuit.
Zonder de kramp en het gif van het vergelijken, veronderstellen, aannemen, veroordelen, invullen voor een ander en zonder het boze, bange en gekwetste ego nog langer de regie te geven.
Focussen op een hoge energie vibratie frequentie en een overeenstemming tussen wat jij werkelijk het allerliefste wilt, wenst, verlangt én alle gedachten, gevoelens en acties hieromtrent. Alignment. 
Het is een SHIFT van in de buitenwereld kijken en zo in de illusie verstrikt zijn naar inkeren en innerlijk huiswerk doen en je herinneren wie je werkelijk in essentie bent.
Een kind van God, een mede-schepper, een co-creator, een groots spiritueel wezen in een menselijke en aardse ervaring.

Doe je mee met de zomercursus? 
In deze online cursus kijken we wat onze mentale triggerpoints zijn, wat onze niet geïntegreerde schaduwkanten zijn.
Wat ons onbewust heel veel pijn oplevert en een leven in kramp bezorgt in plaats van flow, vertrouwen, plezier, ontspanning, vervulling en blijheid.
https://www.zoekenderwijs.nl/spiritueel-en-aards-leven-zomer-cursus/

Spiritueel en Aards Leven ~ Online Zomer Cursus

https://www.zoekenderwijs.nl/spiritueel-en-aards-leven-zomer-cursus/

Bestel direct! Klik op de knop! 

Heb je vragen? Mail info@zoekenderwijs.nl of bel 06-29431691

Je bent van harte welkom,

Jacqueline de Weerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *