Intuïtie inzetten en je hart volgen

Intuïtie inzetten en je hart volgen

We zijn net terug van een fantastische vakantie in Schotland. Met mijn geliefde heb ik dit schitterende land verkend. We zijn op de bonnefooi gegaan en hebben ons laten leiden door wat zich aandiende, door de spontane ontmoetingen met de Schotten en door onze intuïtie. 

We hadden wel plannen, maar die konden we net zo makkelijk weer laten varen als het beter voelde om anders te kiezen.

We wilden bijvoorbeeld de laatste dagen van onze trip doorbrengen in Edinburgh. Toen we daar aankwamen hadden we allebei een dringend gevoel van: hier moeten we niet zijn. Alles verliep moeizaam en stroef. We konden geen B&B vinden, geen parkeerplaats, het was erg druk in de stad en onze eerste indruk was niet positief. Grijs, grauw, stank, drukte. Wij keken elkaar aan en zeiden: “Wegwezen hier.” 

We besloten om een eindje verderop in de rustige binnenlanden neer te strijken in Melrose. Een gemoedelijk en charmant dorpje in de bergen. 

Daar waren we de laatste dagen van onze vakantie getuige van de Tour of Britain én van de opening van de treinrails naar Schotland door “her majesty the queen Elizabeth herself”. Bovendien hebben we een prachtige wandeling door de bergen gemaakt en genoten van de gastvrijheid van Schotten die hun B&B als huis aanboden. We dronken ’s avonds met de gastheer en gastvrouw whiskey en wijn en hadden geanimeerde gesprekken met de andere gasten. Hun honden Molly en Flora lagen voor de haard. Het was een waar ’thuis’ voor ons. 

Kortom: we volgden onze intuïtie en ons hart en kwamen in flow terecht. Alles stroomde en ging makkelijk en soepel. Er gebeurden ‘wondertjes’ en we voelden ons blij, gelukkig en alsof we ons eigen sprookje schreven én beleefden. 

Het vertrouwen op het voorzienende leven zélf en in een perfecte ontvouwing voor onze levensmissies was groot. We stemden ons hier op af en zó kregen we de beste impulsen voor een geweldige vakantie. 

Zó kun je ook je dagelijkse leven inrichten. Niet alleen de vakantie is geschikt voor zo’n leven. Ook je dagelijkse leven kun je zo leven, afgestemd op je hart en buikgevoel. 

Je kunt je laten leiden door angst en stress, je kunt je gekwetste ego de regie laten nemen en dichtklappen, krimpen en blokkeren. Je kunt ook vertrouwen op je Bron van Zijn en van daaruit gáán, doen en geïnspireerde actie ondernemen. Met een helder weten dat dit voor jou goed is en een bedoeling heeft. Ook al zie je het misschien nu nog niet zo. Het leven is vóór ons. Het is gericht op geluk, groei, welvaart.

Vanuit dit vertrouwen leven, ook al word je geconfronteerd met pijnlijke en moeizame zaken, dát is leven in flow.

Precies toen we terugkwamen werden we ook geconfronteerd met een juridisch conflict. De euforie van de vakantie-flow werd in eerste instantie onderbroken en stilgelegd. Tot we ons realiseerden: ook dit is perfectie. Ook al zien wij nu nog niet precies hoe en wat hier nou de bedoeling van is: we kunnen hier ook met een ‘flow attitude’ mee omgaan. 

Onmiddellijk kwam er weer een switch in onze houding, een shift in ons bewustzijn en daarmee kwam gelijk de flow weer op gang. We konden weer gedisciplineerde en geïnspireerde actie ondernemen in het vertrouwen dat dit ook wel weer tot een goed einde zal komen. We deden wat we konden doen en konden het daarna weer loslaten en verder genieten van onze ontspannende vakantie en een fijn (familie)weekend. 

Flow betekent niet dat er nooit meer iets ingewikkelds, pijnlijks of vervelends op je pad komt.

Flow betekent dat je in vertrouwen leeft dat alles zich op een perfecte manier zal ontvouwen voor jou en jouw missie, afgestemd op je hart en intuïtie, je innerlijke creatiekompas. Flow betekent dat je vanuit je essentie actie onderneemt in plaats vanuit je gekwetste ego. Dat je de dingen kunt laten zijn voor wat ze zijn, dat je je eigen plaats in het grote geheel kent én inneemt. Niet meer en niet minder. Niet groter en niet kleiner. Maar precies jouw plek en rol. Dat je jouw unieke waarde levert. 

Wil jij dit ook leren? Wil je weten hoe je dit kunt doen? Zodat je een leven in flow, geluk, overvloed en vertrouwen kunt leven? 

Kom dan de Spiegelspel Intensive doen. Hiermee breng jij je persoonlijkheid in kaart. Je talenten, je levensmissie én je valkuilen en blokkades worden helder. Je word je bewust van jezelf, je leert jezelf goed kennen én je leert methoden om jezelf goed te begeleiden naar een bewust, gelukkig en sprankelend leven. Durf je het aan? Leef avontuurlijk!

Investeer in je eigen geluk: maak een afspraak. 

info@zoekenderwijs.nl of bel 06-2943169

https://www.zoekenderwijs.nl/spiegelspel/

Hartegroet,

Jacqueline de Weerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *