Brief aan mijZelf

Brief aan mijZelf

Brief van mijn oude, verstrikte, arme Ik aan mijZelf.

Lieve, pure, ongerepte Zelf,

Wat ben ik blij dat je me na al die jaren hebt gezien en erkend. Dat je me helemaal hebt omarmd en mijn boodschap hebt begrepen. Dat je me helemaal hebt onderzocht en hebt doorgrond welke functie ik had en wat ik te betekenen had in jouw leven.

En wat ben ik blij dat jij nu aan het stuur van het leven staat! Dat jij bepaalt welke richting je opgaat. En dat je mij als illusie hebt ontmanteld. Ik ben nu slechts nog een herinnering, opgeslagen in je celgeheugen. Af en toe kom ik nog eens voorbij en denk je nog eens aan mij en glimlach je om wat nu achter de rug is.

Godzijdank! Ik ben een schaduw van wie jij werkelijk bent: een Licht en Liefdevol Zelf. Ik, de oude, verstrikte en arme ik, ben een externe, fysieke representatie van jouw belemmerende gedachten, je blokkades, je overlevingssystemen, je beperkende patronen.

Onbewust gaf jij de macht aan mij en geloofde je heilig in wat ik alsmaar verkondigde. Je liet mij aan het levensroer. En dat leverde alleen maar ellende en armoede op.

Je kent ze nu maar al te goed, deze overtuigingen en kan ze direct doorzien en loslaten:

 • Geld is de wortel van alle kwaad, geld is de oorzaak van oorlogen en alle ellende.
 • Voor de gaven die ik “om niet” heb gekregen van onze lieve Heer, mag ik geen geld vragen. Ik moet mijn diensten ook gratis leveren of ruilen, met een bartering deal.
 • Commercieel zijn staat los van liefde. Liefde en commercie gaan niet samen.
 • Ik heb de belofte van armoede afgelegd in vorige levens en moet me aan deze zielscontracten houden.
 • Het is ook nu in dit leven spiritueler om een sober leven te leiden.
 • Rijke mensen zijn arrogant en niet eerlijk, ze manipuleren om macht te krijgen
 • Er is maar een beperkte hoeveelheid geld beschikbaar
 • Je moet keihard werken om geld te kunnen verdienen
 • Geld wordt misbruikt om op een negatieve manier macht te krijgen
 • Geld groeit niet aan bomen
 • Je moet flink geld sparen om rijk te worden
 • Je hebt eerst geld nodig om geld te kunnen maken
 • De rijken worden rijker en de armen worden armer
 • Het is gevaarlijk om rijk te zijn
 • Als ik rijk ben heb ik ook vijanden en zijn mensen jaloers
 • Het zit niet in onze genen om rijk te worden
 • Ik kan geen geld maken, dat is geen talent van mij, ik ben niet commercieel ingesteld
 • Ik snap niks van cijfers en boekhouding en bedrijfsadministratie, geld beheren is niet mijn ding
 • Ik kan het niet, ik mag het niet, ik weet het niet, ik ben het niet waard, het gaat me toch niet lukken, niemand ziet me staan of wil iets van mij, als ik iets probeer dan faal ik toch altijd
 • Zie je wel, er is niet genoeg, die ander krijgt alles, ook al doe ik nog zo mijn best, bij mij mislukt het altijd. Ik krijg het nooit voor elkaar. Er is geldgebrek en ik maak me zorgen en ben er gestrest door.
 • Geld maakt niet gelukkig. Essentiële zaken zijn gratis, ik heb daar geen geld voor nodig

Wat fijn dat je me nu herkent als een schaduw van het positief tegenovergestelde! En dat je daar met heel je aandacht naar toe gaat en focust op dat wat jou opbouwt en versterkt!

Jij denkt dit nu en doet loslaat sessies als je merkt dat ik, jouw oude verstrikte arme ik, voorbij kom:

 • Geld is een waardesymbool, het is energie, het is een externe fysieke representatie van mijn innerlijke gevoelde waarde. Hoe groter mijn gevoel voor eigenwaarde en zelfliefde, hoe makkelijker geld en middelen naar mij toestromen.
 • Hoe meer geld ik maak, hoe beter ik mijn levensmissie kan vervullen en hoe meer mensen ik kan dienen met mijn talenten.
 • Geld is heel handig om middelen, diensten, studies, reizen en events mee te betalen, zodat ik mij volledig kan focussen op mijn levensgeluk en de daarmee verbonden missie. Ik kan er voor zorgen dat ik me continue goed voel en geld is een ondersteunend middel. Ik kan comfortabel wonen en leven, dingen doen waar ik van geniet, ik kan goed mijn rekeningen betalen.
 • Het is fijn om met plezier en gemak rekeningen te betalen, het is een investering in mijn levensgeluk.
 • Hoe beter ik mijn innerlijke waarde ken en ervaar, hoe meer ik mijzelf liefheb, hoe makkelijker mijn welvaartspeil stijgt.
 • Geld helpt de funfactor in mijn leven te verhogen door dingen te kunnen betalen waar ik plezier bij ervaar
 • Geld mag rollen en geïnvesteerd worden in zaken die mijn duurzame en bestendige levensgeluk bevorderen.
 • Ik ken mijn waarde en trek makkelijk geld aan. Mensen en middelen die ik nodig heb om geld te kunnen maken komen als vanzelfsprekend op mijn pad. Ik vraag een goede prijs voor mijn diensten. Mensen nemen daardoor zichzelf en mij serieuzer en gaan er helemaal voor.
 • Geld maken is een creatief proces, ik geniet van deze creaties. Ik ben een Co-Creator. Ik ben geïnspireerd en enthousiast bezig met het vervullen van mijn missie en geld komt natuurlijk en met gemak naar me toe. Rijk worden is een spirituele oefening.
 • Ik investeer geld in mijn levensgeluk omdat ik dat waard ben. Ik mag genieten van de overvloed die er is. Het is een zegen om de welvaart te mogen ervaren. Ik ontvang van harte alle zegeningen op mijn levenspad, inclusief geld.
 • Ik leef en deel vanuit overvloed. Er is meer dan genoeg om naast elkaar te doen waarvoor we naar de aarde zijn gekomen en waarvoor we in de wieg zijn gelegd.
 • Ik ben me helder bewust van de overvloed op de aarde. Ik ben me helder bewust van de welvaart waarin ik leef. Ik geef mijn volle aandacht aan de overvloed en welvaart en alles wat aandacht krijgt groeit. Ik focus me op het (h)erkennen van overvloed, kansen, mogelijkheden, zegeningen, rijkdom en welvaart. Ik laat beperkende gedachten los. Ik doorzie de illusie van de belemmerende gedachten. Mijn mindset trekt volcontinue overvloed en twijfelloos geluk aan.
 • Liefde kent geen geldgebrek, als de les geleerd is. Liefde is positieve overvloed in alle opzichten.

Ik ben trots op je. Wat een mooi Licht ben jij. Wat heb je veel Liefde te geven. Wat ben je waardevol! Zonder jou zou ik niet bestaan. Jij hebt me zin gegeven.

Alle goeds en vrede op je pad,

Jouw oude, verstrikte, arme Ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *