Glimlachend hart meditatie

Glimlachend hart meditatie

Ga rustig zitten op een plek waar je niet gestoord wordt. Sluit je ogen. Ga met je aandacht naar je hartstreek. Stel je nu gedurende ongeveer 30 seconden voor dat je hart een grappig cartoonachtig gezicht heeft en dat je hart glimlacht van oor tot oor. Hoeveel tanden zijn er te zien door deze enorm brede lach? Heeft jouw hart kuiltjes in zijn of haar wangen? Heeft jouw hart glinsterende ogen?

Je hart trekt zelfs een paar gekke bekken en huppelt en springt in je borstkas. Jouw hart maakt je aan het lachen en zo komt de energie van vreugde in jou. Blijf er een tijdje bij. Voel wat je hart je vertelt. Komt er vreugde in je systeem? Of is het gezicht van je hart eerder een pierrot die wel lacht maar eigenlijk heel zwaar en verdrietig is? Blijf daar dan bij. Adem er in. Probeer het niet te veranderen. Laat het er zijn en neem het waar, kijk er naar zonder het te veroordelen. Neem het op schoot. Ontspan. Je kunt het dragen. Je krijgt niets op je bord wat je niet dragen kunt.

En kijk verder. Kijk goed. Is het een gezicht van een klein kindje? Van een dier? Van een bloem? Voel hoe je vriendelijke hart contact met je probeert te maken en je aandacht trekt op een kinderlijk naïeve en simpele, onschuldige manier. Zonder er iets voor terug te verwachten. Zonder opdringerigheid of manipulatie.  Zomaar, puur, onbaatzuchtig, eenvoudig en alleen omdat samen de verbinding voelen, zo fijn is.

Voel de dankbaarheid die daar ook aan gekoppeld is. Dankbaarheid voor de verbinding en de trouw, de liefde, de blijheid, het geluk, het plezier dat daarmee samengaat. Het is een licht en luchtig hart.

Vraag je onbewuste denkgeest om je gedurende de dag enkele malen te herinneren aan het feit dat je trouwe en liefdevolle hart glimlacht. Dit verandert de kleur en toon van je hele dag. Geniet er van!

https://soundcloud.com/jacqueline-de-weerd/glimlachend-hart

© Jacqueline de Weerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *