Doen en niet doen

Doen en niet doen

Doen en niet-doen.

We zijn in onze maatschappij zo gefocust op doen, doen, doen.
Presteren en duidelijke resultaten boeken.
In deze vaart van acties en things-to-do lijstjes afwerken, plannen uitvoeren, vergeten we nog wel eens om pauze te houden.
We vergeten om te ontspannen en vastgehouden te worden door de zoetheid van het moment. Om stil te zijn, zonder enige afleiding. We mogen rusten in de liefde van het Al.
We zijn zo gericht op nuttige dingen doen, dat we vergeten dat niet alles ergens toe móet leiden, dat het een vooropgesteld doel móet dienen. Het is heel gezond om ‘nutteloze’ dingen te doen.
Om zomaar doelloos te zijn. Om zand of water door je handen te laten gaan. Om de zon op je gezicht te voelen schijnen. Om naar bladeren in de wind te kijken. Om met pen op papier figuurtjes te tekenen. Om met je haren te spelen, bellen te blazen, naar vuur en vlammen te kijken, de golven van de zee te volgen.
Deze time-out of pauze is van cruciaal belang om niet opgebrand te raken. Om levendig en helder te blijven. Om zorgen en depressie geen kans te geven.
Feitelijk is het dus erg nuttig om rust te nemen! Je blijft in balans door regelmatig los te komen van mentale activiteit. Om over te gaan van denken en doen naar gewoon zijn zonder reden.
Als je merkt dat je moe, moedeloos of uit balans raakt, geprikkeld, uitgeput of down wordt: las dan langere pauzes in. Dit lijkt paradoxaal, want je hebt het zo druk en je moet nog zo veel doen, dus je hebt helemaal geen tijd voor pauze! Toch werkt het wel het beste. Open je voor het verbazingwekkende veld van energie dat er altijd en overal is. En waaruit je ieder moment kunt tappen.
Neem je helderheid en gezondheid serieus en kies bewust voor rust. Verstil en mediteer, zoek een vorm die bij jou past.
Geef je over aan deze energie en open je voor de begeleiding, wees bereidwillig om je te laten leiden in de vredevolle harmonieuze stilte. Je zult direct verfrist en opgeladen worden.

Jacqueline de Weerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *