De weg van moeiteloosheid

De weg van moeiteloosheid

Go with the flow… dat is ware levenskunst.
Je verzet opgeven tegen alles wat het leven zelf op je bord legt en meebewegen met datgene wat er nu speelt, hoe het er ook uit ziet.
Moeiteloos de weg afleggen die je over de aarde gaat. Met de stroom mee gaan.
Dat klinkt geweldig. Maar hoe doe je dat dan?
Hoe kom je in die stroom terecht?
Met wind in de rug, met gemak en plezier?
En kan het eigenlijk wel, want iedereen komt toch blokkades en barrières tegen onderweg?

Al jaren houd ik me bezig met de wet van aantrekking en een leven afgestemd op je zielsverlangen en hartewensen.
Ik bedoel daarmee dat wat je denkt, voelt, zegt, schrijft en doet allemaal meewerkt en bijdraagt aan de resultaten die je verlangt. Dat het op één lijn staat met je wensen en droomdoelen.
In het Engels wordt dit ‘alignment’ genoemd.

Als je bijvoorbeeld verlangt naar een geestelijk volwassen relatie in gelijkwaardigheid en je bent continue jaloers of onverschillig en verwijt je partner van alles, dan zijn je verlangens niet in overeenstemming met je gevoelens en woorden. Om die gelijkwaardigheid in je relatie te ervaren, heb je dus nog het nodige innerlijke huiswerk te verrichten.
Zelfreflectie, onderzoek naar je eigen aandeel in dit verhaal en hoe je dit verandert in de richting van je verlangen is noodzakelijk om je droomdoel te bereiken. Je bent hier zelf 100% voor verantwoordelijk. Dit innerlijke helingswerk is niet overdraagbaar of afschuifbaar. Jij bent de enige die dit kan doen en heeft te doen.

10 Supertips om in de flow te komen.

1  – Weet waar je naar verlangt. Wat is jouw passie en jouw missie? Wat zijn jouw talenten? Waar word jij heel blij van, wat geeft jou veel vreugde? Ken jezelf. Zorg voor een hoge mate van zelfkennis. De Spiegelspel Intensive helpt je bij het ontdekken van deze zaken.
2  – Wees je zeer bewust van wat je niet wilt en daarmee in één beweging wat je wél wilt. Focus je vervolgens met heel je wezen op wat je wél wilt. Dit betekent niet dat je het andere moet verdringen of negeren, maar het betekent dat je datgene wat je wilt bereiken voedt met je aandacht en energie. Focus je op het waarmaken van je dromen en niet op alles wat er mis kan gaan of wat jou mogelijk belemmert. Zie dat alleen als richtingwijzer en maak het niet groter dan het is.
3  – Keer belemmerende overtuigingen en negatieve gedachten om, direct op het moment dat je er last van hebt. Laat overlevingsstrategieën los. Heel je pijn. Transformeer blokkades in brandstof om jouw manifesteer- en missiemotor te laten draaien. Dit leer je met de onbewuste bevrijdings- en loslaat techniek
4  – Stem je iedere morgen af voordat je de dag begint. Wat houdt dit in? Je neemt een moment van inkeer, van meditatie of gebed, van stilte, van alleen zijn in de natuur om te beseffen wat je deze dag wilt bereiken, wat je wilt ervaren/voelen, wat je wilt doen. Je zet de toon van de dag met dit moment. Als je in rust en vrede met de dag begint, draagt dit gevoel jou de hele dag verder. Je zult het verschil merken tussen bewust je dag beginnen of je door de waan van de dag laten meeslepen. JIJ bent de regeerder van jouw leven. Zorg dat je op jouw levenstroon zit. Op mijn website zijn veel scripts te vinden van afstem momenten. Gebruik het als voorbeeld en schrijf je eigen persoonlijke en unieke script.
5  – Oefen je in vertrouwen en dankbaarheid. Dit is een sterke spirituele discipline die je heel veel geluk en balans oplevert. Als je een maand lang iedere avond alle bewijzen opschrijft waarom je het universum en het leven kunt vertrouwen, dat er iedere dag veel is om dankbaar voor te zijn, dat je iedere dag successen behaald in de richting van je droomleven, dan vermenigvuldigen de positieve resultaten zich razendsnel. Het universum weet het beste wat jij nodig hebt en wijst jou de snelweg naar het bereiken van je doelen. De kosmos heeft overzicht en weet wat het beste is voor alle betrokken partijen. Want het gaat niet alleen om jou en jouw leven, maar om het grote geheel. Laat het universum voor jouw de puzzelstukjes leggen!
6   – Niet werken vanuit angst en paniekvoetbal, maar inspiratie. Niet reageren op wat zich aandient, maar initiatief nemen en zelf creëren. Niet reactief leven, maar creatief. Jij mag initiatief nemen als co-creator. Geïnspireerde actie ondernemen. Dat wil zeggen dat je vanuit inspiratie stappen zet en niet vanuit verplichting, een zwaar en heilig moeten, maar vanuit enthousiasme en bezieling. Ontwikkel een duidelijke discipline en planning voor jouw levens- en businesstaken, zodat het niet zwaar voelt. maar eenvoudig omdat je het zo gewend bent en vooral leuk vindt om te doen.
7   – Accepteren van het NU en hoe het er nu uitziet en waar je bent in je proces. Neem de tijd. De natuur haast zich niet en toch bereikt ze alles. Volg jouw natuurlijke ritme.
8   – Meerdere malen de emotional guidance scale check doen. Wil je weten wat dit is? Kijk dan alle foto’s op Pinterest. Alle emoties en gevoelens hebben een energie, trilling, vibratie en frequentie. Zorg ervoor dat je energie zo hoog mogelijk is. Richt je op béter voelen. Al is het maar een millimeter beter. Maak je eigen EHBO kist.
9   – Investeren in jezelf steeds opnieuw met boeken, cursussen, coaching en leisure activiteiten. Maak een afspraak voor Spiegelcoaching begeleiding. Leer me beter kennen en vraag een vrijblijvend spiegelcoaching voorproefje aan.
10 – Durf om hulp  te vragen. Je bent niet alleen. Er zijn gelijkgestemden die in een soortgelijk proces zitten. Spreek uit wat je dwars zit en volg wijze raad op van inspirators, motivators en mensen die al bereikt hebben wat jij wilt bereiken. Zoek het goede gezelschap.

De Shift Challenge. Een goed begin naar een leven in flow.

Doe mee met de Shift Challenge. Deze basiscursus heeft 8 modules en leer jou om aan de lichte kant van het leven te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *