De kracht van je netwerk

De kracht van je netwerk

Ondernemen houdt ook in dat je moet accepteren dat je met uitdagingen wordt geconfronteerd. Vorig jaar werd ik geconfronteerd met een schokkend staaltje plagiaat.
Ik ontdekte dat al meer dan een jaar mijn waardevolle teksten op Facebook werden gekopieerd, mijn naam werd geschrapt en dat de teksten voorzien werden van een andere naam. Er was geen enkele bronverwijzing.

Nu inspireer ik graag mensen met mijn teksten, zet ze met plezier aan tot nadenken en bewust zijn, deel ik met liefde van de overvloed EN er zijn grenzen. We hebben regels en rechten in de maatschappij om de orde te bewaren en om harmonie en vrede te waarborgen.
Mijn auteursrecht werd structureel met voeten getreden.

Ik plaatste een bericht met een hulpvraag in de Facebookgroepen met andere online ondernemers en professionals. Hoe hier mee om te gaan?
Binnen een paar uur was ik voorzien van de beste leads naar juridische experts, geschikte informatie over auteursrechten en bescherming, kreeg ik overweldigende support van alle kanten en hulp bij het uitzoeken van contactgegevens en het archiveren van bewijsmateriaal.
Een passende strategie werd uitgezet en toegepast en deze uitdaging was binnen een dag getackeld. Dat is te danken aan de draagkracht van een groot netwerk.

Naast mijn primaire verontwaardiging, het gevoel voor rechtvaardigheid en de drang om hier korte metten mee te maken, bestond ook de vraag in mij:

Wat is het geschenk achter deze gebeurtenis? Wat levert het mij op?

Deze vraag stel ik mijzelf altijd in iedere situatie. Het zorgt er namelijk voor dat ik uit eventuele slachtoffer energie stap. Ik kan de meester over mijn leven zijn en de leiding nemen, of het leven kan mij overmeesteren. Dit is een keuze. En de twee verschillende keuzes leveren ook heel verschillende ervaringen op.
Ook dit aspect werd in de Facebookgroepen uitgebreid belicht. Vergevingsoefeningen, een vriendelijke doch dringende aanpak voorstellen, loslaat-oefeningen, dit gebeuren zien als een enorm compliment voor mijn schrijverstalent en de waarde van echt en uniek zijn erkennen.

Het issue werd holistisch, van alle kanten benaderd. En heel professioneel en snel opgelost.
Niet alleen het aardse, praktische en zakelijke werd bekeken, maar ook de diepere lagen van dit gebeuren. Gedachten, gevoelens, gedrag én bezieling en zingeving kwamen voorbij.
Zo werk ik ook als coach. Alle levensgebieden worden meegenomen in trajecten. Body, mind and spirit.

Ik gun iedereen een sterk netwerk. Sluit je aan bij een community. Er zijn heel veel waardevolle groepen met allemaal verschillende expertises en onderwerpen.

Sowieso welkom op mijn bedrijfspagina op Facebook. We zijn inmiddels met ruim 6000 zielen om elkaar te inspireren en om waarde te delen.

https://www.facebook.com/Spiegelspel

Veel leesplezier en een warme community om je heen gewenst,

Jacqueline de Weerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *