Waarnemer zijn van je eigen levensfilm

Waarnemer zijn van je eigen levensfilm

Universele afstandsbediening

Onlangs keek ik de film “Click”. In deze film krijgt een man een universele afstandsbediening. Deze werkt  alleen niet voor zijn televisie, ventilator of garagedeur, maar voor zijn leven.

Hij kan met deze afstandsbediening scenes uit zijn leven terugspoelen, vooruit spoelen, op pauze drukken, een andere taal kiezen, de kleur bijwerken, het beeld bewerken en in het menu zijn eigen levensloop coördineren.

Ik vind dit een grappig gegeven. Wij kunnen zelf ook die universele afstandsbediening voor ons eigen leven  gebruiken. Als wij contact maken met het Wetend Veld, kunnen we ook reizen in de tijd en zaken corrigeren uit het verleden en zicht krijgen op de toekomst. Gebeurtenissen herkaderen en met andere ogen beschouwen. Daardoor verandert het verleden zelf niet, maar koppel je er een andere ervaring aan.

Met familieopstellingen bekijk je je eigen leven met andere ogen. Je zet je “systemische bril”op. Eigenlijk pak je de afstandsbediening voor je eigen leven. Als waarnemer, als observeerder van jouw leven spoel je desgewenst terug en/of  vooruit en zet je bepaalde stukken even op pauze en zoom je in. Om bij een specifieke scene wat beter te kijken, wat langer stil te staan en te observeren wat daar nu eigenlijk gebeurt. En hoe je daar anders naar kunt kijken en anders mee om kunt gaan. Doe je mee met een workshopdag? Kijk in de agenda en onder diensten.

Maak van jouw leven een schitterende film! Pak af en toe de afstandsbediening om zaken uit het verleden te vergeven, om volledig van het moment te genieten, om het menu in liefde te bepalen, om je te ontspannen in dat wat is en te verheugen in dat wat komen gaat.

Het universum is een fantastische open lucht bioscoop!

Iedere dag en levenslang gratis tickets.

Jacqueline de Weerd