Soepel veranderen

Soepel veranderen

‘Het geheim van verandering is je focus te verschuiven van het bestrijden van het oude, naar het opbouwen van het nieuwe.’

Socrates

Ja, zo is het! We kunnen ons beter focussen op wat we wél willen dan wat we niet willen. En er is oefening en discipline voor nodig om dit in ons leven toe te passen. We zijn vaak zo bezig met het negatieve en wat niet goed gaat, in plaats van het positieve en wat het ons brengt als onze plannen lukken en als onze wensen uitkomen. Het is levenskunst om zó te handelen en te kijken naar wat er in je leven gebeurt. Om je te richten op je droom en ergens naar tóe te bewegen in plaats van ergens vandaan te willen bewegen. Het is een hele andere energie.
Bereik je droomdoelen en Behaal topresultaten!

1. Durf uit je comfortzone te komen. Kijk je angsten aan en doe tóch wat je graag wilt. Er is moed voor nodig om de eerste stap te zetten, de sprong te wagen. Om te doen, te gaan, een creatie te maken, een wijziging in je levensstijl aan te brengen en andere gewoonten aan te leren. Je weet niet wat je te wachten staat. Je kent het eindresultaat niet.

2. Er is een sterk verlangen nodig om de diepte te overbruggen,
om naar de overkant te komen, om je toe te vertrouwen aan het onbekende. Om het avontuur aan te gaan.

3. Een verlangen mét een blijheid vermengd, een vreugde die je al kunt voelen, nog vóór je de kloof hebt overbrugd. Kriebels in je buik! Het is superspannend en je voelt dat het voor jou is, bij je past.

4. Er is een vast vertrouwen nodig, een absolute zekerheid,
dat je het kan en dat het je gaat lukken. Niet impulsief of overmoedig, maar met een helder bewustzijn in de wetenschap dat dit voor jou bestemd is. Dat dit de bedoeling is voor jou in dit leven.

5. Denk groot. Haal jezelf uit patronen van zelfverloochening, jezelf klein en onbetekenend maken, jezelf naar beneden halen, jezelf onderschatten. Laat de angst voor succes varen en zet de eerste stap. Al is het maar een millimeter de goede kant op! Kleine overzichtelijke (mini)stapjes met iedere keer opnieuw een bewuste keus om die (mini)stap te zetten of niet. Dit geeft je grip, controle en zekerheid dat je het zelf in de hand hebt. Het is je eigen verantwoordelijkheid om een (mini)stap te zetten en de consequenties er van te dragen.

6. Manage je denkgeest en je gevoelens. Neem de regie over je gedachten en gevoelens. Dat wil zeggen, injecteer er bewustzijn in. Kies iedere keer opnieuw of je gedachten en gevoelens serieus wilt nemen, wilt voeden of voorbij wilt laten gaan. Pak de boodschap eruit en besluit krachtig of het je sterker of zwakker maakt en of je er aandacht aan geeft of dat je het als een wolk voorbij laat gaan.
Durf te verlangen, durf je te verheugen, durf te creëren, durf te bewegen, durf te springen, durf te leren. Waag de sprong!
We zijn nooit te oud om (af) te leren.

Bereik je droomdoelen en Behaal topresultaten!

Het Creatie Kompas helpt je om op koers te blijven en zo nodig bij te sturen. Je bent je met het CreatieKompas bewust van je creatieproces en dit bewustzijn helpt je om soepel te veranderen. Je durft je angsten beter aan te kijken, je durft makkelijker uit je comfortzone te komen, omdat je weet waar je naar toe wilt.

Door de poort

Ga door de poort van je kwetsbaarheid,
daarachter ligt je kracht.

Ga door de poort van je pijn,
daarachter ligt je plezier en vreugde.

Ga door de poort van je angst,
daarachter ligt je zekerheid en veiligheid.

Ga door de poort van je eenzaamheid,
daarachter ligt je vermogen vriendschap te vinden.

Ga door de poort van je haat,
daarachter ligt je vermogen lief te hebben.

Ga door de poort van je wanhoop,
daarachter ligt je ware en gerechtvaardigde hoop.

Ga door de poort van de tekortkomingen van je jeugd,
daarachter ligt de zin en het doel van je leven
voor nu en voor de toekomst.

Op welke momenten in mijn leven maakte ik de grootste groeisprongen?
Ik kwam er achter dat dit altijd was op momenten dat ik uit mijn comfortzone werd geduwd door het leven zelf.
Ik werd met mijn neus voor een poort geplaatst met de levensgrote uitnodiging: doe deze poort open en stap in een nieuwe wereld.
Laat je verrassen door wat er achter ligt.
Dat is onbekend. Dat is spannend. Dat vraagt moed.
En het werd er iedere keer ruimer en liefdevoller van.
Stap door de poort in acceptatie, dankbaarheid en vertrouwen.
Gá, dan kan het gebeuren!

Bereik je droomdoelen en Behaal topresultaten!

Je bent van harte welkom,

Jacqueline Versteeg – de Weerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *