Duizend spiegels

Duizend spiegels

Wat zie jij in de Spiegelzaal met duizend spiegels?

Er was eens een tempel waarin een zaal met duizend spiegels was.

Op een dag geschiedde het dat een hond in de tempel verdwaalde en in deze zaal terechtkwam. Toen hij plotseling geconfronteerd werd met duizend spiegelbeelden, gromde en blafte hij naar zijn vermeende tegenstanders. Deze toonden hem ook duizendvoudig hun tanden en blaften terug. Waarop hij nog meer als een dolle hond reageerde. Dit vergde uiteindelijk te veel van zijn krachten, zodat hij van opwinding dood neerviel.

Er ging een tijdje voorbij en op een dag verscheen er een andere hond in dezelfde zaal met de duizend spiegels. Ook deze hond zag zichzelf in duizendvoud omgeven door zijn evenbeeld. Hij zwaaide vrolijk met zijn staart en duizend honden zwaaiden naar hem terug en maakten plezier met hem. Blij en vol goede moed verliet hij de tempel.

Het leven is een spiegel van wat er in jou leeft en speelt.

Wat herken jij in de wereld? Wat licht op in jouw bewustzijn? Waar gaat jouw aandacht naar toe? Zie je oorlog en ellende? Of zie je mensen in proces die groeien en bloeien. Zie je haat en schuld? Of herken je liefde en onschuld? Zie je afgescheidenheid of heelheid en eenheid? Kun je in ieder mens de essentie herkennen? Welke krachten en energieën voed jij? Herken je die heilige plaats in ons allemaal waar wij heel, één en samen zijn?

Jacqueline de Weerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *