De waaier meditatie

De waaier meditatie

Ga comfortabel zitten met je voeten plat op de grond en je rug zo recht mogelijk.

Leg je handen losjes in je schoot. Sluit je ogen.

Adem rustig en diep in en rustig weer uit. Voel of er een gaap verstopt zit achter in je keel; zo ja, laat het vrij…

Beweeg je hoofd naar links en naar rechts, voel of er spanning is.

Draai maar eens een paar rondjes met je schouders.

Voel je zelf stevig zitten hier op de stoel in….

Beperk je tot dit moment, tot het NU en laat alles waar je mee bezig bent geweest voor wat het is. Laat het los.

Als er een gedachte opkomt of een dringend beeld of gevoel, stel je voor dat je het in een wolk verpakt en dat de wolk voorbij drijft. Je ziet het, je neemt het waar en je hoeft er niets mee te doen,  je laat de gedachte voorbij gaan.

Stel je nu jezelf voor. Staande  in een grote, wijde, open ruimte. Misschien zie je jezelf in de natuur.. op een grote zandvlakte, of in een woestijn of bij een grote zee. Misschien zie je jezelf op de maan staan, boven op een berg.. laat maar opkomen wat er in jou is en volg het.

Stel je nu je ouders voor die achter je staan. Je vader staat achter je rechter schouder en je moeder staat achter je linker schouder. Ook als ze zijn overleden of als je ze niet of nauwelijks ziet.. stel ze achter je voor en weet dat ze daar staan. Of je het nu gelooft of niet, ze staan achter je in de lijn van de geschiedenis. Zij kwamen eerst.

En stel je nu je grootouders voor die daar weer achter staan. De ouders van je vader achter je vader, de ouders van je moeder achter je moeder. 4 personen. Weet dat ze er zijn in de familielijn staan ze achter je. Zij kwamen eerst, toen kwamen je ouders en toen kwam jij.

Zonder deze mensen was jij er niet geweest. Had jij niet geleefd. Je bent uit hen geboren.

Stel je nu achter je grootouders voor dat hun ouders daar staan. 8 mensen achter deze 4 mensen. Hun vader en moeder. En zie die massa mensen achter je groeien. Achter deze 8 mensen staan 8 paar ouders; een grote waaier van mensen die eerst zijn gekomen op deze aarde om te doen wat ze moesten doen.

Generaties voor jou. Al deze mensen staan achter je en jij had niet bestaan als deze mensen er niet waren geweest.

Voel in je opkomen wat het met je doet. Draai je maar eens om en kijk naar die mensen die jou zijn voorgegaan. En besef dat ze achter je staan. Eenvoudig omdat zij eerder geboren zijn. Eenvoudig omdat het je voorouders zijn.

Draai je maar om naar de toekomst. Zie  heel die ruimte voor je. En de draagkracht van je voorouders als steun in je rug. Je bent niet alleen. Er is altijd hulp.

Je mag altijd leunen in deze familielijn. Stel je maar eens voor dat je dit doet. Dat je leunt tegen al deze mensen aan achter je. Dat je mag uitrusten en opladen als je dit nodig hebt en dat je weer op eigen benen staat, in je eigen innerlijk macht en kracht, als je hier aan toe bent.

Voel de zegen die van achter over je uitgesproken wordt. Voel de aandachtige aanwezigheid van je voorouders. Voel de vriendelijke blik waarmee je voorouders naar je kijken en je bemoedigen. Voel de stroom van liefde, zegen en kracht die daar van uit gaat.

Weet dat dit er altijd is. Wat je ook doet en waar je ook bent.

Ga nu op jezelf staan. Krachtig op eigen benen. Draai je om naar je voorouders en kijk nog eens naar ze. Als je iets wilt zeggen, zeg het ze dan nu innerlijk. Draai je dan weer om.

Misschien staan er al kinderen voor je en sta jij achter de generatie die vóór jou komt.

Als je iets wilt zeggen tegen de kinderen voor je, doe dit dan innerlijk. En zeg ze dat zij op hun beurt altijd mogen leunen in de lijn achter hen..

Kom daarna weer op de stoel in…
Voel dat je hier bent in..

Wiebel even met je voeten, haal diep adem en als je er aan toe bent, kun je je ogen weer openen.

Jacqueline de Weerd

https://soundcloud.com/jacqueline-de-weerd/meditatie-de-waaier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *