Afstemmen, affirmeren en visualiseren is niet genoeg!

Afstemmen, affirmeren en visualiseren is niet genoeg!

Er zijn zoveel mensen in de community van Zoekenderwijs die zich afvragen waarom het nou niet lukt om hun wensen te realiseren en hun droomdoelen te verwezenlijken. Ze hebben diepe zielsverlangens en denken er voortdurend aan. Ook voelen ze zich er goed bij en ze affirmeren zich suf, stemmen iedere dag af op hun innerlijke bron van wijsheid én ze hebben mooie vision-boards gemaakt en talloze visualisaties gedaan…. maar toch komt er nauwelijks iets van de grond.

Ze zijn wel druk doende en bezig met van alles, maar ook zó afgeleid en van effectieve en doelgerichte actie is geen sprake. Het is meer meewaaien met de waan van de dag en met wat zich aandient en daar op reageren. Re-actief zijn in plaats van pro-actief zijn. Bijvoorbeeld heel druk zijn met social media en er ook heel veel tijd aan besteden, maar zonder aantoonbaar en concreet resultaat, namelijk opdrachten of klanten.

Er is gedisciplineerde en geïnspireerde actie nodig. Massaal. Niet af en toe of eens per maand. Maar iedere dag en consequent, trouw en toegewijd. En dit is nu precies waar heel veel mensen gewoon geen zin in hebben. Ze haken af alleen al bij het woord: discipline. Het doet te veel aan ‘plicht’, wilskracht en ‘moeten’ denken. En werken met de wet van aantrekking gaat toch zeker moeiteloos en vanzelfsprekend en in flow???? U vraagt en wij draaien… ask, believe and receive…

Dit is helaas een zeer versimpelde versie van hoe het écht werkt. Op een essentieel niveau klopt dit. “Vraag en het zal u gegeven worden, klop en er zal worden opengedaan… ” Maar dan houdt het niet op! Er is ook een commitment nodig. Een verbinding met dátgene wat gevraagd wordt. En een openheid en bereidheid om daarvoor actie te ondernemen. Om de randvoorwaarden te scheppen om dat wat gevraagd is te kunnen ontvangen. En precies DIT doen veel mensen niet. Of ze zijn zich niet bewust van het feit dat er nog heel veel tussen hun Vraag en de Levering door het universum in staat, zodat het (nog) niet aankomt.

En wat is dat dan? Pas heb ik de hele serie opgeschreven: De hele smoezenfabriek en het obstakel spektakel:

O, wat zitten we onszelf in de weg! Wandelende paradoxen zijn we.

We willen graag méér sprankelend leven met minder moeite, we verlangen naar tijd voor onszelf, me-time en we vertikken het om om hulp te vragen of hulp te ontvangen.

We willen graag een liefdesrelatie en voelen ons eenzaam en alleen en hebben zeeën van tijd, maar we reiken niet uit, we blijven zitten waar we zitten en ondernemen geen actie om in contact te komen met anderen.

We voelen ons als kind onderdrukt door onze dominante ouders en we blijven als we volwassen zijn dit verhaal vertellen aan onszelf en anderen en bijten ons koppig vast in het beeld van dominante ouders die het verkeerd hebben gedaan en sluiten ons zo volledig af voor iedere uitreiking, opening of verzachting die er maar is.

We hebben een supergedetailleerd en uitgewerkt beeld van hoe een ideale relatie er uit ziet, gebaseerd op onze verlangens en waarden en we blijven hangen in een belabberde relatie waar deze waarden met voeten getreden worden.

Kortom: we verlangen allemaal intens naar geluk en liefde en overvloed en vrede, vreugde en vrijheid en tegelijk verzetten we ons daar met heel ons bange ego tegen. Alles wat daar naar toe neigt wordt in de kiem gesmoord of weggewuifd als onmogelijk. De smoezenfabriek draait op volle toeren en zorgt voor tientallen tegenwerpingen en argumenten, redenen waarom het toch niet lukt. Bizar eigenlijk toch? We zijn onze eigen blokkade en zitten onszelf in de weg. We zijn het zélf die als een muur tussen ons verlangen en de manifestatie van dat verlangen instaan.

De smoezenfabriek eerst herkennen en onder ogen zien. Het is mij in de loop van de 10 jaar dat ik mensen coach heel duidelijk geworden voor mij hoeveel weerstand en verzet er is in onze mensenlevens, wat de flow belemmert en het geluk en de overvloed tegenhoudt. Dit is echt een Big Issue in de persoonlijkheidsontwikkeling. Ik zou er een blog over kunnen schrijven. Een hele serie zelfs. Met de volgende titels:

– Het Obstakel Spektakel – De Barrière Misère – De Blokkade Tirade – Het Hinderpaal Kabaal – De Mitsen en Maren Bezwaren – Het Struikelblok Gemok – De Vrees Race – De Obsessie Processie – The Issues Blues – De Frustratie Presentatie – De Bullshit Kit – De Tegenstand Krant – De Spijt Strijd – De Paniek Koliek – De Knelpunt Stunt – De Drempels Stempels – De Pijn Trein – De Angst Vangst – De Haat Praat – De Woede Hoede – Het Verdriet Lied – De Loden Geboden – De Zelfsabotage Rage – De Kwellingen Stellingen – De Stress Les – De Minderwaardigheid Vaardigheid  – De Gebrek Check – Het Klaagzang Gestang

Een groot inzicht is dat de Excuses en Smoezen Fabriek IN jou staat. Dat jouw geluks- en overvloedservaring niet afhangt van uiterlijke omstandigheden en situaties, maar van hoe jij je met de wereld verhoudt. Het heeft te maken met jouw innerlijke attitude, jouw levenshouding en hoe je omgaat met wat er gebeurt in jouw leven. Hoe je er naar kijkt, hoe je het waarneemt. Welk perspectief je hebt, welke perceptie. Hopelijk zie je snel in dat de smoesjes alleen dáár ontmanteld kunnen worden, waar ze gemaakt worden: IN jou.

Breek die smoezenfabriek in jou af! Als je dit (h)erkent, dan kun je de bovenstaande blog-reeks verslinden als flutromannetjes en er lekker bij ontspannen en er vooral hartelijk om lachen. Lachen om al die vergissingen die we begaan door heilig te geloven in al die belemmerende gedachten en beperkende overtuigingen in ons hoofd.

CALL TO ACTION: Wat zijn jouw grootste smoezen en excuses om geïnspireerde actie voor jouw leven (en onderneming) uit te stellen, om niet te beginnen met de bewijzen van overvloed te verzamelen? Mail me jouw excusenlijstje.

Wij willen natuurlijk: – De Balans Dans – Het Evenwicht Uitzicht – Het Geluk Werkstuk – De HocusPocus Focus – Het Magie Genie zijn – De Hart Start hebben…

Maak iedere keer die SHIFT van dat wat je echt niet wilt naar dat wat je wél wilt. Verschuif je aandacht naar wat voor jou wenselijk is en waar je controle over hebt. En focus dáár alle energie op. Wijs niet naar anderen, maar werk aan jezelf.

Maak die SHIFT en doe mee met de Shift Challenge Basis Cursus

Ik help je graag verder!

Jacqueline de Weerd


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *